Wednesday, May 28, 2008

ainun madihah


khairun ainun madihah ni anak sedara kite, anak akak yang ke3...seorang yg banyak ckap...[ikut sapela tu]..umur 6 tahun pada 23 june lepas...rumah dia dekat ngn rumah kite jadi tiap2 hari die balik kampung.hehe...sangat banyak perangai...style cakap mcm org tua...tah mane die belaja...yang penting kitorang mmg geli hati ngn dia..anak tunggal sebab mmg anak tunggal..tapi katenye nak 10 org adik...kite rase kalau die ada 10 org adik, pengsan sume org kalau tiap sorang adik die tu perangai mcm dia...dia sorang pun dah xleh blah...huhu...mjur bukan anak kite..tapi yg bestnye ttg dia...kalau kite ade masalah kite leh cite ngn dia & dia leh bg pndapat...best kan...tula..walaupun die kecik tapi badan besar dan fikiran mmg mcm org tua..lagi matang dari adik kite yg spm tu..haha..

lagi satu, kalau ada hal2 rahsia, ktorang kena cakap senyap2 kalau dia ada.kalau tidak...mmg dia pasang telinga...walaupun mase tu dia mcm tgah main dgan sepupu2 dia..pernah skali tu mase dia kecik lg, kite yg menjage dia.sebabnye waktu tu kite baru hbis spm dan mlepak kat rumah je...kite la yang menjage dia bile mama dia pgi mngajar kat sekolah petang..kite la yg memandikan dia..jd suatu hari kite mandikan dia...pastu dia bcorkan satu rahsia yg memalukan pasal mama ngn abah dia...haha..tapi ni mmg btul2 rahsia org dewasa..kite punyela gelak kat bilik air tu..smpai hbis mandikan dia...tapi dgan selamba je die ty kite...nape mak adik [gelaran anak2 sedara tuk kite] gelak....mane tak kite gelak...umur dia baru bape taun tapi ckap pasal org dah kawin..hehe..smpai skarang kite ingat pe dia cakap n sentiasa berhati2 nak wat atau cakap pape

kite ni mak sedara dia tapi dia kata kitorang ni akak sedara, agaknye sbb xkawin lg..ngn akak atas kite tu...adik kita yg spm tu dipanggilnye papa..sebab katenye badan die besar..huhu..jd jd papa angkat dia..tapi xpe...skarang kitorang dah biasa sgt ngn prangai dia...dia leh wat teman bile nak ke mana2...dia penghibur kitorang walaupun kdg2 wat prangai budak2..hehe xkisah sbb dia mmg budak2 pun lg...apa2 pun ktorg ttap sayang dia...bravo to you madihah..

2 kata-kata kawan-kawan:

ijad on Thu May 29, 12:38:00 PM GMT+8 said...

salam... saya sudah link blog awak kedalam blog saya..

ijad on Thu Jun 12, 09:53:00 PM GMT+8 said...

salam.. apa khabar

 

adah87 Copyright © 2009 Cosmetic Girl Designed by Ipietoon | In Collaboration with FIFA
Girl Illustration Copyrighted to Dapino Colada